Intrebari frecvente

1. Ce este RED ESPRESSO® ?
RED ESPRESSO® este primul espresso din ceai! Este produs din 100% ceai rooibos de calitate premium, produs sub patent pentru a livra cel mai superior espresso rooibos. Este creat pentru a fi folosit in masinile de espresso si cafea – exact ca o cafea! Baza unei game de bauturi savuroase calde sau reci, RED ESPRESSO® nu are cafeine si are de 5 ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde (conform masuratorilor ORAC).

2. De ce se numeste “RED ESPRESSO®” (“espresso rosu”)?
Numele descrie produsul in sine:
- “rosu” se refera la culoarea distincta reprezentand acest espresso facut din cel mai pur ceai rooibos stiut si ca “ceaiul rosu”
- “espresso” descrie noua modalitate de a savura ceaiul sub forma espresso.

3. De unde provine RED ESPRESSO®?
Rooibos creste intr-o unica zona a lumii, intr-o raza de 110 km a muntilor Cedarberg langa Cape Town, in Africa de Sud. Suntem dedicati sa furnizam cel mai bun rooibos cultivat acolo: cel care creste la cea mai inalta altitudine si este cules de mana. La RED ESPRESSO®, revolutionam rooibosul nostru printr-un proces de macinare patentat, procesul de branding, impachetare si livrare facandu-se din Paarl, Africa de Sud.

4. Ce este rooibos?
Rooibos (Aspalathus linearis) este un tufis care creste numai in muntii care inconjoara Cedarberg in partea de Vest a Africii de Sud. A fost descoperit cu sute de ani in urma de catre anticul San care i-a taiat frunzele care seamana cu ace si tulpinile lasandu-le sa fermenteze la soare. Odata fermentat, ceaiul, rosu la culoare, i-a dat numele tufisului de rooibos, insemnand “tufisul rosu”. Savoarea este dulce cu subinteles pamantiu. Ceaiul rooibos este consumat in mod traditional de generatii de sud africani si in crestere de oameni de pe tot globul. In 2005, RED ESPRESSO® a revolutionat rooibosul facandu-l primul espresso din ceai.

5. Ce alte ingredient continue RED ESPRESSO®?
Nimic. RED ESPRESSO® continue 100% ceai pur. Nu continue aditivi, conservanti sau coloranti.

6. De ce servim bauturile RED ESPRESSO® calde cu miere si scortisoara?
Mierea si scortisoara se complementeaza perfect din punct de vedere al gustului si sanatatii bauturilor noastre rosii si completeaza ritualul savorii unui RED ESPRESSO®. Mierea este o alternative sanatoasa la zahar iar scortisoara imbunatateste RED ESPRESSO®, adaugand o aroma deosebita. Amandoua sunt recunoscute pentru beneficiile lor din punct de vedere al sanatatii, astfel adaugand la experienta sanatoasa numita RED ESPRESSO®.

7. Cate produse sunt in Romania din gama RED ESPRESSO®?
Momentan, RED ESPRESSO® este disponibil in Romania sub forma de pulbere, premium espresso rooibos la 1 kg si 250g cat si in format capsule, compatibile cu Nespresso.


Care este diferenta dintre RED ESPRESSO® si cafea?

8. Este RED ESPRESSO® cafea?
Nu, RED ESPRESSO® este 100% ceai rooibos de nivel premium.

9. Contine cafeina?
Nu, RED ESPRESSO® este 100% ceai rooibos care este natural fara cafeina.

10. Are gust de cafea?
Nu, RED ESPRESSO® are un gust care captureaza esenta pura a ceaiului rooibos. Ca orice espresso, RED ESPRESSO® este placut si puternic in savoare cu note dulci si lemnoase. Nu este amar sau dur, RED ESPRESSO® este foarte invigorant pe simturi.

11. Face spuma ca o cafea?
Da. Cand este preparat folosind o masina de cafea, RED ESPRESSO® este acoperit de o spuma de culoarea sofranului, inspicat cu aur, distinctiv pentru RED ESPRESSO®.

12. Arata ca boabele de cafea?
Nu, RED ESPRESSO® este facut din frunze de ceai rooibos care au fost macinate sub patent, special pentru a fi folosite in masinile de espresso.

13. Este necesar sa il macin inainte de folosinta?
Nu, RED ESPRESSO® este produs pentru a fi folosit imediat.

14. Devine statut precum cafeaua?
Nu, RED ESPRESSO® se pastreaza proaspat pana la 6 luni dupa deschidere. Trebuie pastrat intr-un loc racoros, uscat, si nu are nevoie de frigider.

15. Pot beneficia de aceeasi varietate de bauturi ca si cafeaua?
Bineinteles, chiar mai mult. RED ESPRESSO® este foarte versatil putand fi folosit in a face o varietate de bauturi reci sau calde exact ca intr-o cafenea.

16. Se poate consuma RED ESPRESSO® daca esti insarcinata?
Da, este 100% sigur deoarece nu continue cafeina. Este foarte sigur atat pentru mama cat si copil deoarece are multe beneficii sanatoase si antioxidanti puternici.

17. Poate fi baut de catre copii? Da, este 100% sigur si sanatos pentru copii deoarece in afara de faptul ca nu are cafeina, este foarte bogat in beneficiile sanatoase ale ceaiului rooibos si puternic in antioxidanti care ajuta la cresterea sistemului imunitar.